logo

                            ​        

Nos amis

Amis occitans et catalans

17/02/2016

Cadres Catalans de Tolosa e Occitània Centrala

Bienvenue sur le site de l'association des Cadres Catalans de Toulouse & Midi Pyrénées. Ce site se veut être un point de rencontre entre tous les catalans de la région.
Vous y trouverez l'actualité de l'association, nos projets, dans la rubrique cuina catalana toutes les recettes catalanes, ou prendre des cours de catalan à Toulouse, l'histoire de la Catalunya Nord, enfin tous les renseignements nécessaires pour un Catalan habitant Toulouse.

Bonne navigation et fins aviat.

Cinéma / Vidéo
11/12/2013

Paginas Occitanas

Benvenguts sul Site de las Paginas Occitanas. L'annuari per tot trobar pertocant la cultura occitane ...

Siti oeb

11/12/2013

Resson d'òc

Blòg d'un occitan de París :
Resson d'Oc
Una caissa de resonància per la vitalitat occitana.... entendue depuis l'extérieur

Siti oeb

11/12/2013

Rodolins

Acabeu d'entrar en un web on hi ha auques que prenen volada, auques acabades de fer, de caire senzill, tot seguint l'exemple dels antics
Amants de nostra nació, tenim el desig d'enaltir allò que tenim a l'abast, tant allò que és casolà com allò que és gloriós de per si. Trobareu diferents autors i ninotaires, en temes relacionats amb la cultura catalana.
Un xic de poesia per al vostre esplai.

Siti oeb

11/12/2013

Toulangues

Lo portal tolosenc de las lengas del mond
Al servici de totes los curioses, locutors o aprenents de lengas divèrsas e variadas, sus Tolosa e sa region... Dins un esperit d'escambi intercultural, de cooperacion e d'entre-ajuda...

Siti oeb

10/12/2013

Gasconha

En 2003, Oest-Gasconha a cambiat de nom, per venir Gasconha.com, qu´es de mai en mai lo siti dels noms gascons.
L´identitat es d´en primièr lo nom, nom recebut, nom causit.

Siti oeb

 

10/12/2013

Cercle Afrairament Occitano Calalan

El Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC) som una entitat cultural sense afany de lucre, registrada amb el núm. 4091 al Registre d’associacions i amb el NIF  G-08953564.

El nostre origen està en una iniciativa de Josep Maria Batista i Roca que amb la col·laboració d’Enric Garriga Trullols i de Joan Amorós Pla decideixen, el 11 de juliol de 1977, bastir un nou agermanament catalano-occità.

Siti oeb

10/12/2013

L’Occitan, una lenga que fa cantar la vida

Aquesta annada 2009-2010 pòrta un cambiament, perque Tièri Couderc que fondèt en 2004 aquesta seccion Occitan dins l’encastre del Comitat d’Entrepresa de Freescale, desirèt de cedir sa plaça. Que siá mercejat aici per sa contribucion.

L’objectiu de la nostra seccion es l’aprendissatge o lo desvolopament de la lenga Occitana, e lo partatge sus la cultura Occitana.

Per la lenga, prenem de corses amb un o de regents confirmats, o alara fasem de discutidas, que nos permeton d’enantir (e i a encara de camin de far !) al travers de tèxtes, de contes, de cansons o amb d’autres suports.

Per lo partatge sus la cultura Occitana, participam o nos engatjam dins mantunas manifestacions culturalas, o de defensa de la langa Occitane: Crida de Carcassona, Festenal Occitania, Estivada de Rodez, mantuns concerts e espectacles, partatge amb d’autres grops occitans, o simplament escambias dins de prestigiós cafès Occitans de la nostra polida vila ròsa.

Siti oeb