logo

                            ​        

L'ostal Occitana

L'Ostal d'Occitània

Planvenguda


L'associacion "Convergéncia Occitana" foguèt creada en decembre de 1998 a l'iniciativa de las 40 associacions "fondairises" e signatàrias de la carta de Convergéncia occitana.

Lo seu objècte es de "determinar e balhar vam a un politica occitana vertadièra per Tolosa e dempuèi Tolosa, per Occitània".

Convergéncia Occitana que lo seu sèti es d'ara enlà a l'Ostal d'Occitània, 11 carrièra Malcosinat a Tolosa, es una federacion compausada en 2008 de prèp de 60 associacions que trabalhan per l'occitan e la cultura occitana.


Es dirigida per un ofici, presidit dempuèi 2001 pel Sénher Joan Francés Laffont.

Las associacions sòcias soscrivon a la " Carta de la Convergéncia Occitana ", dins una meteissa concepcion de l'identitat occitana e dels objectius comuns :

Una meteissa concepcion de "l'identitat occitana" :

L'identitat occitana es una identitat reconeguda, causida e compartida.
Se caracteriza per la pluralitat. Tròba los seus fondaments dins la seuna civilizacion milenària, la seuna lenga e la seuna literatura que n'es la seuna esséncia. Luènh d'una concepcion calhada de la cultura, es sorga de modernitat que daissa cors liure a una creativitat totjorn renovelada.

D'objectius comuns :

Tolosa tornarà trobar lo seu ròtle de capitala, parlarà d'egal a egal amb totas las capitalas del mond talas coma Berlin, Milan, Nòva Yòrk, Barcelona, Salvador de Bahia... en desenvolopar los seus escambis amb totas las culturas. Tolosa deu notadament desenvolopar los seus ligams pivilegiats e milenaris amb los Païses Catalans.

Per aquò far, Convergéncia Occitana :

  • fòrta de la sinergia creada per la mesa en comun dels mejans existissents, s'emplega a tirar de ressorgas novèlas per la politica culturala que Tolosa s'amerita.
  • participa a una difusion larga e dobèrta a totes de la lenga e de la cultura occitana.
  • es un luòc de rencontre, de coneissença, d'escambis e faculta las aliganças mentre los seus sòcis que son eles-meteisses responsables de la lor accion del lor sicap.
logo_transparent

Convergéncia Occitana
L'Ostal d'Occitània
11 carrièra Malcosinat
31000 Tolosa

33 (0)5 61 22 13 31

acuelh@ostaldoccitania.net